Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pelerinaj Israel 18-23.05.2018

Descriere

Destinatie: Jerusalem

Tel Aviv - Haifa - Cana Galileii - Nazaret - Muntele Tabor - Muntele Fericirilor - Capernaum - Tabgha - Hozeva - Sf. Gherasim - Marea Moarta - Ierusalim - Muntele Maslinilor - Muntele Sion - Via Dolorosa - Bethleem - Manastirea Sf. Sava - Manastirea Sf. Teodosie - Lod - Jaffa

Perioada 18.05-23.05.2018 (5 nopti/6 zile)
Pret: 589 euro/pers. cazare in camera dubla/tripla. Supliment single: 140 euro/pers. Reducere 20 euro copil 6-12 ani (in camera cu 2 adulti).

Transport avion. Plecare din Bucuresti. Transfer aeroport de pe traseul Iasi - Bucuresti.

ORAR DE ZBOR: COMPANIA TAROM
Bucuresti - OTOPENI: 18.05.2018, decolare ora 07:45. Aterizare TEL AVIV 10:20
TEL AVIV: 23.05.2018, decolare ora 23:30. Aterizare OTOPENI, in 24.05.2018, ora 02:15

SERVICII INCLUSE
- Bilet de avion Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti, cu taxe de aeroport incluse, bagaj mana (7 kg/pers.) si bagaj cala (max. 23 kg);
- 1 cazare si cina in 18.05 la hotel de 3 stele, Nazaret/Tiberias (categoria este valabila si aferenta pentru Israel) conform clasificarii;
- 4 cazari cu mic dejun+cina, in 19.05, 20.05, 21.05 si 22.05.2018, in hotel de 4 stele, Betheleem (categoria este valabila si aferenta pentru Israel);
- Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina in 18.05 iesire cu mic dejun in 23.05.2018);
- Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului;
- Intrarile la obiectivele turistice;
- Taxiul pe Muntele Tabor;
- Taxiul la Manastirea Sf. Sava;
- Iesire nocturna la Sf. Mormant - sambata noaptea;
- Transfer cu autocar/microbuz din Moldova-Bucuresti.
- Preot insotitor/ghid local vorbitor de limba romana.

TARIFUL NU INCLUDE
- Tips & porter 25 euro/pers. (se achita la inscriere);
- Excursia cu vaporasul pe Cana Galilei;
- Mesele de pranz;
- Cheltuieli personale;
- Asigurare medicala (cca. 30 ron/pers);
- Asigurarea storno (aprox 1.5% din pretul excursiei).

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 46 zile inaintea plecarii;
60% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT!
Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate
acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul
penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de
protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce
cauzeaza anularea calatoriei.

Itinerariu

Ziua 1

Imbarcare in autocar din Bacau, parcare hotel Moldova, ora 00:15. Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 04:45 pentru zbor Bucuresti-Tel Aviv cu compania TAROM. Decolare la ora 07:45 din Bucuresti cu destinatia Tel Aviv, sosire la ora 10:20 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale ne incepem pelerinajul in tara Sfanta urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem in orasul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Gradinilor etajate Bahai. Ne indreptam spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Ne inchinam la Biserica ridicata deasupra Casei lui Simon Zelotul (Mirele). Continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 2

Cana Galileii - Nazareth - Muntele Tabor - Muntele Fericirilor - Capernaum - Bethleem. Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Tabor - Muntele Schimbarii la Fata a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, unde ne vom inchina in Manastirea greaca ortodoxa cu Biserica ortodoxa greaca cu hramul Schimbrea la Fata a Domnului. In biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.Ne oprim pe Muntele Fericirilor. Muntele se inalta la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35 m sub nivelul Marii Mediterane. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni. Aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha, regiunea celor sapte izvoare - loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Iesire nocturna la Sfantul Mormant. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3

Bethleem - Manastirea Sf. Sava - Manastirea Sf. Teodosie - Campul Pastorilor. Dupa micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului din Bethleem, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita Betleemita sau Aparatoarea Bethleemului. La aproximativ 500 m se afla Grota Laptelui, unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Continuam cu vizita la Biserica Sf. Nicolae. Dupa aceea mergem in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia - mama Sf. Sava, Sf. Evloghia - mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota - mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastirea care dateaza din sec. V si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea manastirea si locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Ierusalim pentru a vizita Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Timp liber pentru shopping. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4

Ierusalim - Muntele Maslinilor - Muntele Sion - Via Dolorosa. Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca Tatal nostru; Manastirea Dominus Flevit (Domnul a plans) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii) cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc.). Dupa aceea ne vom indrepta Muntele Sion unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5

Raul Iordan - Sfantul Gherasim - Hozeva - Ierihon - Marea Moarta. Mic dejun. Ne indreptam pasii spre Betania unde vom vizita mormantul Sfantului Lazar. Apoi vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului - Bethabara si la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume si ne vom inchina in Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierihon si Biserica greaca-ortodoxa unde se afla Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In functie de timp, scurta oprire la poalele Muntelui Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Functie de timp, scurta oprire Qumran, Marea Moarta - lipsita de viata si situata in cel mai jos punct al lumii -420 m sub oceanul planetar. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 6

Bethleem - Tel Aviv - Bucuresti. Mic dejun. Ne deplasam catre Lod unde se afla biserica ce adaposteste mormantul, lantul cu care a fost legat si o parte din moastele Sf. Gheorghe. Functie de timpul disponibil, scurta oprire la Jaffa unde ne vom inchina la Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril si apoi ne indreptam catre Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitatile vamale (20:30) si imbarcare pentru zborul de Bucuresti. Decolare din Tel Aviv la ora 23:30, sosire in Bucuresti in 24:05 la ora 02:15. Imbarcarea in autocar si plecarea spre casa.