Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Paris, Valea Loarei si Elvetia

Descriere

Destinatie: Paris

Circuit la Paris ,Valea Loirei si Elvetia

Nurnberg - Reims - Paris - Versailles - Fontainbleau - Vaux le Vicomte
Chartres - Valea Loirei - Zurich - Berna - Lucerna - Lichtenstein


Perioada : 29.06 - 09.07.2018


Franta este o tara mareata din mai multe puncte de vedere. Este una dintre cele mai mari tari din Europa, este una dintre cele mai unite (in ciuda geografiei variate), iar cel mai important lucru este patriotismul oamenilor de acolo si putinta lor de a se subordona unei idei nationale.


Cand spui Franta te gandesti la calitatea stilului de viata, la frumusetea peisajelor si a oraselor, la bunatatile culinare si la vin. In aceata tara tensiunile dintre armonie, proportie si echilibru sunt bine stabilite. Aici vin anual foarte multi turisti si datorita conditiilor climatice favorabile. Insa in capitala tarii vara poate fi caniculara, iar iarna poate fi neplacut de rece.


Parisul este capitala Frantei de mai bine de 1500 de ani. Este o metropola stralucitoare ce a ramas capitala si dupa ce Imperiul Franc a fost divizat. Este un oras impodobit cu monumente. Oricat v-ati stradui sa le vedeti pe toate, cred ca nu ar fi cu putinta. Turnul Eiffel, Arcul de Triumf si Bulevardul Champs Elysees sunt doar trei dintre cele mai importante locuri ce trebuie vizitate.
Tariful include:
- transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer conditionat (fara zilele a 4-a, a 5-a si a 6-a), cu toate taxele de drum si parcari incluse;
- 10 nopti cazare cu mic dejun (frantuzesc) la hotelurile din oferta;
- asistenta turistica pe traseu din partea unui insotitor de grup din Romania.


Tariful nu include (sumele sunt informative):
- asigurare medicala de sanatate (obligatorie, dar se pot incheia la orice companie de asigurari);
- costurile de transport local in zilele 4, 5 si 6 (aproximativ 15 Euro);
- biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea - preturi orientative: ( Muzeul Sinsheim:15 Euro; Versailles si gradini: 25 Euro (gratuit sub 25 de ani; Luvru (inchis marti): 15 euro (gratuit sub 25 de ani; Sainte Chapelle: 10 Euro (gratuit sub 25 de ani);  Croaziera pe Sena: 13,50 Euro; Turnul Eiffel: 17 Euro; Muzeul militar Domul Invalizilor cu mormantul lui Napoleon: 9 Euro intre orele 17.00 - 18.00 ( gratuit sub 25 de ani); Vaux - le Vicomte: 15,50 Euro - adult; 13,50 Euro - senior; Chenonceaux: 10 Euro; Clos Luce: 11,5 Euro)TARIF CLIENT FIDEL: REDUCERE 20 EURO/PERS. DIN TARIFUL STANDARD SAU DE EARLY BOOKING
Client fidel: a achizitionat cel putin un produs Expert Travel (circuit sau sejur)

Itinerariu

Ziua 1

29 iunie 2018: Baia Mare - Regensburg
Pornire la ora 5.00 din Baia Mare pe ruta Satu Mare - Viena - Regensburg. Opriri pe traseu. Cazare la Dream Inn Hotel sau similar in Regensburg.

Ziua 2

30 iunie 2018: Regensburg - Nurnberg - Sinshem - Reims
Dupa micul dejun pornim pe malul Dunarii spre Krems si Melk. La Nurnberg trecem pe langa Centru de Documentare - fostul camp de parada si adunari a nationalistilor germani si pe langa Tribunal, apoi facem o plimbare prin zona istorica a orasului. Dupaamaza, la Sinsheim vom face o scurta vizita la Muzeul Auto si Tehnic, in care vom vedea masini vechi si de tehnica militara si vom urca in cele 2 avioane supersonice - Concorde si Tupolev TU - 144. Cazare la hotel B&B in Reims.

Ziua 3

01 iulie 2018: Reims - Paris
Dupa micul dejun facem o plimbare prin Reims, unde vizitam catedrala Notre Dame, in care au fost incoronati regii Frantei. Sosind la Paris, vom face un tur panoramic cu autocarul prin capitala Frantei, admirand noul cartier financiar La Defense, Arcul de Triumf, celebrul Champs Elysees, Piata Concorde, Basilica La Madeleine, Luvrul, Notre Dame, Turnul Eiffel, Domul Invalizilor in care se odihneste Napoleon, ca sa amintim doar o parte din minunatiile orasului de pe Sena. Vom incheia ziua cu o vizita prin cel mai mare muzeu de arta si istorie a Frantei, si poate cel mai bun muzeu de arta al lumii - Luvru. Cazare la hotel B&B Romainville Noisy-Le-Sec sau similar in zona metropolitana Paris.

Ziua 4

02 iulie 2018: Versailles
Dupa micul dejun ajungem la Versailles. Ludovic al XIV-lea a transformat satul simplu si micul castel intr-o inegalabila expresie a bogatiei, privilegiului si monarhiei absolute. Vom vizita palatul, ne vom plimba prin gradini intocmai ca oaspetii regelui, vom face o pauza la palatele Trianon si vom admira satul de vacanta al reginei Maria Antoaneta. Cina (optional) la Versailles. Intoarcere la Paris cu RER (metrou suburban). Cazare la acelasi hotel din zona Paris.

Ziua 5

Nici o descriere!

Ziua 6

04 iulie 2018: Paris
Dupa micul dejun ne vom continua plimbarea prin capitala Frantei. Vom trece pe Ile de la Cite pentru a ne inchina in Notre Dame si eventual in cea mai frumoasa biserica gotica a Frantei, Sainte Chapelle, vom admira florile din piata dedicata lor din apropiere, vom trece apoi Sena spre Atelierul Brancusi. Vom vedea apoi mormantul lui Napoleon in Domul Invalizilor si ne vom relaxa sub razele apusului de soare in cele mai frumoase gradini ale orasului, Gradinile Luxemburg, care gazduiesc si Senatul Frantei. Cina (optional) in cartierul latin. Apoi vom ajunge pana la inaltimea de aproape 300 de metri a Turnului Eifeel. Cazare la acelasi hotel din zona Paris.

Ziua 7

05 iulie 2018: Paris - Vaux-le-Vicomte - Chartres - Chenonceaux - Tours (Valea Loirei)
Dupa micul dejun pornim spre Vaux-le-Vicomte, palatul care i-a apartinut lui Nicolas Fouquet, ministrul de finante in cabinetul lui Mazarin, palat care l-a facut invidios pe tanarul rege Ludovic al XIV - lea si l-a determinat sa inceapa constructia palatului Versailles. Fontainbleu Construita in secolul al XIII-lea, catedrala din Chartres este considerata cea mai frumoasa, reprezentativa, completa si bine conservata catedrala gotica si a fost trecuta pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1979. Pe Valea Loirei vom vedea castelul Chenonceaux, cel mai frumos dintre castelele mari, cea mai eleganta dintre toate bijuteriile de pe Valea Loirei, vom afla povestile Dianei, proprietara castelului si favorita a lui Henric al II-lea, si pe cea a sotiei geloase a regelui, Ecaterina de Medici, care nu suporta sa vada atata perfectiune in posesia altcuiva. Cazare la hotel B&B Tours C. Cial La Petit Arche sau similar.

Ziua 8

06 iulie 2018: Tours - Amboise - Fontainbleau - Beaune
Mic dejun, apoi plecam la plimbare prin Amboise. Clos Luce, la 500 de metri de castelul Amboise, este locul unde Leonardo da Vinci si-a petrecut ultimii patru ani din viata, la invitatia patronului si admiratorului sau, regele Francois I. Castelul vechi de la Fontainbleau a fost construit in secolul al XII-lea, iar capela consacrata de episcopul de Canterbury Thomas Bechet. Actualul castel a fost ridicat de catre Francisc I si este unul dintre cele mai mari castele regale din Franta, pe treptele lui Napoleon Bonaparte luandu-si ramas bun de la soldatii sai, dupa ce a folosit castelul ca resedinta imperiala. Spre seara facem o pauza la Beaune, capitala vinurilor de Burgundia, orasul care a fost resedinta ducilor de Burgundia inainte ca acestia sa se mute la Dijon. Poate cumparam un borcan de mustar de Dijon, cu diferite arome, in borcanele colorate de ceramica sau bem un pahar de vin la o terasa din vechea cetate. Cazare la hotel B&B Beaune Nord sau similar.

Ziua 9

07 iulie 2018: Beaune - Berna - Lucerna - Mulhouse
Dupa micul dejun vom intra pentru 2 zile in Elvetia. La Berna, pe malurile raului Aare, vom vedea Parlamentul Federal si cea mai inalta biserica din Elvetia. La Lucerna vom trece raul Reuss pe cel mai frumos pod al Elvetiei, Podul Capelei, din secolul al XIV - lea, cu panourile de lemn foarte frumos pictate si ne vom relaxa privind lebedele si vapoarele pe Lacul Lucerna. Cazare la hotel B&B Mulhouse sau similar.

Ziua 10

08 iulie 2018: Mulhouse - Zurich - Schaffhausen - Lichtenstein - Innsbruck
Dupa micul dejun intram din nou in Elvetia, indreptandu-ne spre cea mai mare cascada din Europa, cascada de la Schaffhausen pe Rin, impresionanta prin latimea ei. In Zurich vom pasi pe strazile sub care se afla tunelurile bancilor elvetiene, pline de lingouri de aur, spre Biserica Sf. Petru, cu cel mai mare ceas din Europa - cu un diametru de 8,7 m - sau spre Biserica Doamnei Noastre, care are vitraliile pictate de Marc Chagall. In Lichtenstein vom vedea castelul din Vaduz care este folosit si azi de familia princiara. Cazare la hotel Olympia in Axamer Lizum, statiune construita cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna din 1964.

Ziua 11

09 iulie 2018: Innsbruck - Baia Mare
Dupa micul dejun vom porni spre casa, nu inainte de a face diverse cumparaturi la fabrica Swarovski pentru cei dragi. Sosire acasa in cursul noptii.