Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Drumuri Romantice Prin Austria

Descriere

Destinatie: Viena

Austria este o tara cu o istorie bogata, locuri minunate de vizitat si traditii si activitati specifice. Impreuna cu vecina Elvetia este capitala europeana a sporturilor de iarna si, totodata, o destinatie perfecta pentru iubitorii de schi din Romania. Ea se bucura insa de popularitate si pe timpul verii, turistii venind in numar mare sa viziteze orasele si asezarile sale istorice si sa admire peisajele magnifice ale Alpilor. Pentru a te ajuta sa iti alcatuiesti un itinerariu de calatorie, iata cateva dintre atractiile de top din Austria, care vor face din vacanta ta in aceasta tara, una cu adevarat speciala.

Itinerariu

Ziua 1

04.10.2017 - Baia Mare - Mariazell - aprox 900km.
Pe drum tur panoramic al orasului Viena. Cazare zona Mariazell

Ziua 2

05.10.2017 - Mariazell mic dejun. Vizitarea bazilicii, cel mai important loc de pelerinaj al Austriei, dar impreuna cu Fatima, Lourdes, Loretto, Altotting si Czestochova, Mariazell este considerat ca fiind unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Europa.
Plecae spre Admont - o localitate aflata intr-un loc de o rara frumusete. La marginea unui actual parc natural national pe malul raului Enns. Ora 14 vizitarea manastirii benedictine fondata in anul 1074, azi cea mai veche manastire functionala a tarii. Biblioteca Manastirii este considerata una dintre cele mai importante proprietati culturale ale Austriei si una dintre cele mai valoroase manifestari de arta baroca tarzie din Europa. La inceputul sec. al XIX-lea a fost numita a opta minune a lumii
Cazare in zona Golling, pensiune 2-3*

Ziua 3

06.10.2017 - mic dejun. Plecare spre Hallstatt, localitatea aflata pe malul lacului alpin Hallstatteresee, considerat orasul cu o singur astrada, aflat pe lista patrimoniului UNESCO. Plimbare prin oras pe malul lacului. Plimbare prin statiunea Gosau am Dachsein (parte a unei rezervatii UNESCO), eventual urcare cu telecabina.
Plecae spre Mondsee. Plimbare prin statiune si vizitarea bazilicii Sf. Mihail unde s-a filmat scena casatoriei din filmul Sunetul Muzicii.
Cazare zona Salzburg-Eugensdorf, pensiune 2-3*

Ziua 4

07.10.2017 - mic dejun la Mondsee sau St. Gligen. Plecare spre Gmunde, unde vom vedea castelul de pe apa (situat pe lacul Traunsee). Plimbare pe malul pitorescului lac alpin Traumsee.
Plecare spre Kremsmunster, unde vom vizita castelul Kremsegg, cu renumitele sale colectii de instrumente muzicale. Pe drum spre Viena vom opri sa vizitam catedrala din Maria Taferl. Situata pe varful unei coline, pe malul stang al Dunarii, se pot observa turnurile semete ale sanctuarului Maicii Indurerate din maria Taferl. De pe esplanada din fata bisericii, care ajunge pana pe varful povarnisului, se poate vedea ca in palma o imafine superba a vaii Dunarii. Aici s-a descoperit un altar dintr-un templu pagan apartinand celtilor, care practicau un cult superstitios. Pentru a sterge amintirea acestui cult, crestinii au pus o cruce langa stejarul la radacina caruia se afla altarul. Crucea de lemn era fixata pe o masa, de unde se naste si numele, mai intai Beim Taferl (la masa), iar apoi Maria Taferl. Participare optionala spectacol Viena sala Musikverein (sala desfasurari Concertului de Anul Nou de la Viena)
Cazare Viena

Ziua 5

08.10.2017 - Viena - Baia Mare, cu oprire pentru un scurt tur de oras la Budapesta sau vizitarea castelului Fochenstein din Burgenland si apoi plecare (fara Budapesta) la Baia Mare.